Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-06@09:54:30 GMT

با کاشتن مژه می‌شود نماز خواند؟ / فتوای ۶ مرجع تقلید

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۷۲۷۵۲

با کاشتن مژه می‌شود نماز خواند؟ / فتوای ۶ مرجع تقلید

آفتاب‌‌نیوز :

برخی انواع کاشتن مژه که اکستنشن هم نامیده می‌شود، در زمان وضو و غسل مانع از رسیدن آب به پوست می‌شود. به همین دلیل برای دانستن حکم نماز و روزه باید به فتوای مراجع تقلید مراجعه کنیم.

علاقه به زیبایی و زیبا شدن، غریزه‌ای است که در تمام انسان‌ها وجود دارد اما خدای متعال این غریزه در وجود زنان با تقویت بیشتری تعبیه فرموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گذشته عموماً خانم‌ها از وسایل و روش‌هایی مانند سرمه، سرخاب و حنا استفاده می‌کردند. درحالی‌که با پیشرفت و فناوری در ابزارها و مواد گوناگون، لوازم آرایشی جدیدتری وارد بازار شد و روش‌های متنوع‌تری برای زیبا شدن در دسترس افراد قرار گرفت.

«کاشت مژه» که با عنوان «اکستنشن مژه» هم خوانده می‌شود، روشی است که طی آن، مژه‌های مصنوعی با چسب مخصوصی به پلک چشم چسبانده می‌شود و این چسبندگی تا چند ماه استحکام دارد، به طوری که با شستن صورت نیز پایدار مانده و از بین نمی‌رود. اما همین اتفاق، ابهامی برای خانم‌های مؤمن و باتقوا ایجاد کرده؛ مبنی بر اینکه حکم وضو و غسل با وجود باقی ماندن مژه‌های مصنوعی بر روی پلک چیست؟ به عبارت دیگر آیا غسل، نماز و روزه این افراد درست است یا خیر؟

با مرور فتوای تعدادی از مراجع عظام تقلید و پاسخ آیات به استفتائات مربوطه، درصدد یافتن پاسخ فقهی در زمینه حکم نماز و روزه با وجود کاشت و اکستنشن مژه است.

آیت‌الله العظمی خامنه‌ای

اگر این کار در وقت نماز صورت نمی‌گیرد و شخص می‌داند که برداشتن مانع بعداً مشکل است، بهتر است این کار را نکند. ولی اگر این کار را انجام داده است، حال وقت نماز شده و می‌خواهد نماز بخواند و به وضو یا غسل احتیاج دارد، در این وضعیت باید این مانع را برطرف کند؛ فرقی هم نمی‌کند ناخن کاشته باشد یا مژه مصنوعی، ولو اینکه این برطرف کردن با صرف وقت یا هزینه یا کمک گرفتن از دیگران ممکن بشود. به هر حال باید این مانع را برطرف کند زیرا وجود این مانع نمی گذارد آب به مژه‌های اصلی و پوست برسد.

اما اگر متوجه شود وقت نماز دارد می‌گذرد و فرصت برداشتن این مانع نیست یا هزینه بسیار بالایی لازم است که الان این هزینه را ندارد یا برداشتنش بسیار دشوار یا سخت است و نتواند بردارد، آن وقت تکلیف و وظیفه عوض می‌شود؛ به این معنا که چون مانع وجود دارد باید وضو و غسل جبیره انجام دهد و نمازش را بخواند.

آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی

در صورتی که ضرورتی برای کاشتن مژه نباشد، آن را ترک کنند و چنانچه ضرورتی وجود داشته باشد و امکان جدا کردن آن به هنگام غسل و وضو نباشد، وضو و غسل جبیره ای می‌گیرند.

آیت‌الله العظمی سیستانی

اگر مانع رسیدن آب به مژه‌ها هرچند به نحو جزئی شود، جایز نیست.

آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی

چنانچه آرایشگر نامحرم بوده و یا این کار مانع از رسیدن آب در وضو و غسل به بدن باشد، حرام است. ولی در صورت ارتکاب، باید علاوه بر وضو و غسل جبیره ای احتیاطاً تیمم بدل از غسل یا وضو نیز بنماید.

آیت‌الله العظمی هادوی تهرانی

اگر چسب قسمت انتهای مژه را نگیرد و روی پوست نریزد، مانع وضو و غسل نیست. در غیر این صورت باید برای غسل و وضو مانع را برطرف کند و اگر امکان برطرف کردن آن وجود ندارد و یا موجب عسر و حرج می‌شود، باید به وظیفه جبیره عمل کند.

آیت‌الله العظمی نوری همدانی

چنانچه مانع وصول آب به پوست و مواضع غسل یا وضو باشد، اشکال دارد و برای غسل یا وضو باید ازاله شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کاشت مژه نماز مراجع تقلید حوزه علمیه اکستنشن آیت الله العظمی وضو و غسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۲۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی طالبان گزارش یوناما را تکراری و تبلیغاتی خواند

سخنگوی طالبان در واکنش به گزارش تازه هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) آن را گزارشی تکراری و تبلیغاتی علیه هیئت حاکمه این کشور توصیف کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، در پی انتشار گزارش سه‌ماهه هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما)، از وضعیت حقوق بشری در افغانستان، «ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان با رد گزارش گفت: یوناما در این گزارش واقعیت‌های افغانستان را مدنظر نگرفته است.

به گفته مجاهد، هیئت حاکمه تمام تلاش خود را می‌کند تا افراد مخرب را دستگیر و به دست قانون بسپارد، چیزی که در گزارش یوناما آمده تکراری و تبلیغات علیه حکومت است.

وی همچنین با رد گزارش یوناما درباره نقض حقوق بشر در افغانستان گفت: حقوق شرعی مردم از جمله زنان و مردان تأمین است و تلف نشده است.

یوناما در گزارش تازه خود با عنوان «وضعیت حقوق بشری در افغانستان» به اوضاع حقوق بشری در این کشور، تلفات حمله‌های هوایی در خوست و پکتیکا، اجرای مجازات شلاق توسط طالبان، آزادی رسانه‌ها و برخی مسائل دیگر پرداخته شده است.

مأموریت «یوناما» با اولویت‌ به مسائل حقوق بشری در افغانستان تمدید شدکابل: «یوناما» می‌تواند تحکیم کننده روابط افغانستان با جهان باشد

سخنگوی طالبان با رد گزارش تازه «ریچارد بنت» گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز او را فردی مغرض خواند که از برقراری امنیت و ثبات در افغانستان ناراحت است.

بنت اخیراً در پیامی ضمن درخواست از طالبان برای عمل کردن به تعهدات حقوق بشری خود، از جامعه بین‌المللی نیز خواسته بود به‌طور مداوم و پایدار از طالبان بخواهند تا برای بهبود وضعیت حقوق بشری در افغانستان اقدام کند.

انتهای پیام/.

 

دیگر خبرها

  • آیا بانوان می‌توانند امام جماعت شوند؟ + نظرات مراجع تقلید
  • برگزاری مراسم تجلیل از معلمان خرمشهر
  • هاآرتص: حماس دست نتانیاهو را خواند
  • پولاد کیمیایی برای نمایش «گالیله» می‌خواند
  • ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان + فیلم
  • آیا وضو یا تیمم با وجود آرایش و لاک ناخن صحیح است؟
  • ویدیو/ ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان
  • عیسی قلی‌پور درگذشت
  • ببینید | توهین جنجالی و نژادپرستانه یک جوان مقابل یک زن سیاهپوست در آمریکا: تقلید میمون!
  • سخنگوی طالبان گزارش یوناما را تکراری و تبلیغاتی خواند