Web Analytics Made Easy - Statcounter

با فروکش کردن بیماری منحوس کرونا و گذشت روزگار تلخ کرونایی، خبر نگار ما با طلبه جهادی گفتگو کرد که در زمانی که ترس و ناامیدی و دوری از هم، همه جا را فرا گرفته بود و حتی اقوام از جنازه فوت‌شدگان کرونایی فاصله می‌گرفتند به تنهایی غسل و کفن کردن اموات کرونایی را بر عهده گرفت.

حجت الاسلام مجید نجارلو از طلبه‌های دهه هفتادی ومسئول گروه جهادی شهید کریم صلاح با تحصیلات سطح سه حوزوی و دارای دو فرزند است که در مسجد امیرآباد شهرستان زرندیه به امر تبلیغ دین مشغول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام نجارلو که در طول دوران کرونا بیش از ۲۵۰ نفر از فوت شدگان کرونایی شهرستان زرندیه را به تنهایی غسل و کفن کرده در باره فعالیتش مطالبی به شرح زیر بیان کرد.

شروع شیوع بیماری کرونا ترس و دلهره را در جامعه افزایش داد و به عنوان یک طلبه در آوردگاه مبارزه با کرونا رسالت خود را یاری هموطنانی دیدم که متاسفانه نزدیکان خود را از دست داده اند و غسل و کفن اموات کرونایی را به عهده گرفتم.

از همان نخستین روز‌های شیوع کرونا به همراه جوانان گروه جهادی شهیدکریم صلاح اقدام به ضدعفونی کردن معابر، بیمارستان‌ها و توزیع غذا و آب‌میوه بین کادر درمان بیمارستان شهدای آسیابک و دیگر مراکز درمانی شهرستان کردیم و به عنوان نیروی جهادی در بیمارستان‌ها به یاری بیماران و کادر درمان شتافتیم.

زمانی که اولین فوت شده کرونایی در زرندیه به دلیل ترس و محدودیت‌هایی کرونایی بدون غسل و کفن به خاک سپرده شد و حتی پسر خانواده جرات نداشت در آیین خاکسپاری پدر شرکت کند، غم و غصه بزرگی بر دلم نشست و آنجا بود که تصمیم گرفتم مسئولیت غسل و کفن اموات کرونایی را بر عهده بگیرم.

شب‌ها تا صبح کار ضدعفونی معابر و خیابان‌ها و فضا‌های عمومی را انجام می‌دادم، صبح‌ها در بیمارستان کمک‌کار پرستاران و کادر درمان بودم و برای هر فوت شده کرونایی به طور متوسط ۹ ساعت وقت می‌گذاشتم و همه امور مربوط به تهیه لباس، سردخانه، انتقال به آرامستان و غسل و کفن را انجام می‌دادم.

در طول دوران کرونا بالغ بر ۲۵۰ نفر از فوت شدگان کرونایی را به تنهایی غسل داده‌ام که تنها در چند مورد اندک برخی از اقوام فوت‌شدگان در غسل و کفن به من یاری دادند.

در سال ۹۸ تصادف سنگینی کردم و به دلیل آسیب جدی مغز تا مدت‌ها بیهوش و سطح هوشیاری خود را از دست داده بودم، بعد از به هوش آمدن به این باور رسیدم که تا خدا نخواهد برگی از درخت نخواهد افتاد، همین باور و ایمان باعث شد بدون ترس دلم را به خدا تاخت بزنم.

می‌دانستم تا خدا نخواهد هیچ اتفاقی برای من نخواهد افتاد و اگر هم خواست خدا مرگ من در این راه هست، به رضای او راضی بودم و برای همین به دل کرونا رفتم تا به مردم کمک کنم.

در کنار فعالیت‌هایی که در امر مبارزه با کرونا داشتیم، در گروه جهادی شهید صلاح در کار ساخت خانه محرومین نیز دست به کار شده و تاکنون بالغ بر ۳۰ واحد مسکونی را با کمک خیرین و ارگان‌های حمایتی برای افراد بی‌بضاعت و نیازمند احداث و تعمیر و بازسازی کردیم.

کرونا درس‌های زیادی به ما آموخت و به ما یادآوری کرد که خیلی زود دیر می‌شود، باید قدر لحظه‌های در کنار هم بودن را بدانیم و ارزان محبت فروشی کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونای استان مرکزی فوت شدگان غسل و کفن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۸۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • پاکو خنتو، اسطوره‌ای که به تنهایی از اتلتیکو مادرید جام لالیگا برده است!
  • حضور طلبه ها در منطقه سیل زده کرغند
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • بلینکن: به تنهایی قادر به رقابت با حضور فزاینده چین دراقیانوس آرام نیستیم
  • مراسم عزاداری امام صادق(ع) و گرامیداشت شهدای طلبه و روحانی ورامین
  • به تنهایی قادر به رقابت با حضور فزاینده چین دراقیانوس آرام نیستیم
  • اسامی دعوت شدگان به اردوی تیم ملی فوتسال بانوان
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • ۶ ویژگی منحصر به فردی که تک فرزند‌ها دارند